1.Yarışma katılım ücretleri:
Bireysel Yarışmalar – P.S. Kategorileri yarışma katılım ücreti: 100 TL.’dir.
Ekip Yarışmaları – SPT Kategorileri yarışma katılım ücreti: 200 TL.’dir.
Sanatsal Kategoriler ücretsizdir.
-Yarışmacılar başvurularını Online olarak yaptıktan sonra, yarışacakları kategorinin numarasını dekont açıklamasına yazarak, aşağıdaki hesap numarasına seçtikleri kategorinin ücretini yatırmaları gerekmektedir.
Garanti Bankası Beşiktaş Bağlı Şube Aşçılar Derneği Hesap Numarası
Şube Adı: Beşiktaş Bağlı
Hesap No: 1320 / 6298300
IBAN: TR51 0006 2001 3200 0006 2983 00
Yarışmaya katılabilmek için kayıt masasında ödeme dekontunuzla gelmeniz ve dekontu ilgili kişiye göstermeniz gerekmektedir. Bu işlemin ardından ödemenize dair makbuz kesilerek size iletilecektir. Yarışma katılım ücreti dekontunu göstermeyen yarışmacılar, yarışmaya katılamaz.
2. Yarışmaya katılmak için her yarışmacının GÜVENİLİR ELLER GIDA GÜVENLİĞİ SERTİFİKASI alması gerekmektedir. Kendi adınıza düzenlenecek olan Güvenilir Eller Gıda Güvenliği sertifikasını almak için https://www.guvenilireller.com/ linkini ziyaret edebilirsiniz. Gıda Güvenliği kodunuz ASCILARD20’dir. Bu kod-şifreyi kullanarak yukarıdaki Web sitesinde bulunan sertifika adımlarını tamamlayıp, son sayfada çıkan “Sertifika Almaya Hak Kazandınız.” ibaresini telefonunuzla fotoğraflayarak, isim ve soyadı bilginizle birlikte yarisma@istanbulculinarycup.com adresine mail olarak göndermeniz gerekmektedir. Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Sertifikasını almayan ya da yukarıda sözü edilen mail ile sertifika başvurusu yaptığını kanıtlayamayan yarışmacı adayları, yarışmaya katılamayacaktır.
3. SON BAŞVURU TARİHİ: Son başvuru tarihi 25 Şubat 2020 ’dir. Bazı sınıflarda katılım sınırlı olabilir, erken müracaat katılımcıların menfaatinize olacaktır.
4.TÜM BAŞVURULAR: Yarışmacılar, yapacakları yemeğin kısa tarifini, menü tasarımını ve çalışma yöntemini Türkçe-İngilizce olarak hazırlamalıdır.
5. PROFESYONEL DÜRÜSTLÜK: Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve yarışmanın adil rekabet ruhu içinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğudur.
6. Yemeklerin sunumlarında tabakların sıcaklığı ve temiz olması, jüri değerlendirme kriterlerinden biridir.
7. PRATİK UYGULAMA SINIFI KATILIMCILARI: Uygulama sınıflarında yarışmalara katılacak olan yarışmacılar, yarışmalar başlamadan en az bir saat önce Başvuru Masasında kayıtlarını yaptırmalıdırlar. Yarışma süresince kullanacakları tüm ekipman ve malzemeler, belirtilen zamanda mutfaklara konmalı ve yarışma bitince toplanmalıdır.
8. Yemeklerde dekoratif amaçlı yenmeyecek ürün kullanılması yasaktır.
9. TABAKLARIN GÜVENLİĞİ: Tabakların ve ekipmanın güvenliği ile ilgili olarak organizatörler tarafından gerekli bütün makul önlemler alınacaktır. Bununla birlikte, bütün malzemelerin sorumluluğu yarışmacılara aittir. Organizasyon komitesi, kişisel malzeme ve ekipmanın hasar görmesinden veya kaybolmasından sorumlu değildir.
10. Jüri değerlendirme kriterli yarışmacının yapmış olduğu yemeğin pişirme tekniği, malzeme kullanımı, cost maliyeti, yapmış olduğu yemeğin yüksek derecede işçiliğine puan verecektir. Örneğin bir porsiyon yemekte 3 pişirme tekniği olabilir.
11. JÜRİ DEĞERLENDİRMELERİ: Kolay bozulabilir tüm teşhirler, katılım günü değerlendirilecektir. Değerlendirme ile ilgili olarak jüriyi etkilemeye çalışılması, yarışmacının diskalifiye edilme nedeni sayılır.
12. JÜRİ: Yemeklerini hazırlarken becerilerini maksimum düzeyde gösteren yarışmacıların değerlendirilmesi için jüri bilgilendirilecektir. İlgili kategori için tahsis edilmiş süre içerisinde, kasaplık ve balık filetosu çıkarmak da dahil olmak üzere, mümkün olduğunca fazla görev tamamlamak katılımcının menfaatine olacaktır. Jüri ve ödül komitesi, kesinlikle ön hazırlıkların minimum olması gerekliliği konusunda bilgi sahibidir.
13. Jüri değerlendirmelerinde, yarışmacı yemek yaparken aynı zamanda yaptığı yemeği anlatabilme kabiliyetine sahip olmalıdır.
14. SÜRENİN SONA ERMESİ: Süre sonunda tüm yarışmacılar, yarışma ünitelerini terk edeceklerdir. Aksi belirtilmediği sürece, jüri, yarışmacılara fazla çöp çıkarmaları ve geç sunum yapmaları nedeniyle ceza uygulayabilir.
15. Yarışmacı çalışırken en çok puanı, hijyen koşullarına dikkat etmesiyle alacaktır.
16. Jüri, menü yazılımına ve tabaktaki porsiyon uyumuna puan verecektir.
17. Jüri, Takım Kaptanının ekiplerini yönlendirmesi ve aynı anda sistematik çalışmasına puan verecektir.
18. PRATİK YARIŞMA MUTFAKLARI: Yarışmalar sonunda mutfakların temiz ve düzenli olarak bırakılmaması, yarışmacıların ceza almasına ve haklarını kaybetmesine neden olacaktır.
19. Jüri, yarışma başlamadan önce Bireysel takımların takım kaptanlarına kısa bir bilgilendirme yapacaktır.
20. MUTFAK EKİPMANI: Uygulama salonundaki mutfaklarda, taşınabilir küçük ekipman mevcut değildir. Yarışmacıların ihtiyaç duyacakları taşınabilir ekipman ve yardımcı araçlarını kendilerinin getirmesi gerekmektedir.
21. TÜM MUTFAK MALZEMESİ VE TEŞHİRLER Türkçe, İngilizce olarak hazırlanmış bir tarif ve açıklama ile sunulmalıdır.
22. Jüri, yarışma başlamadan önce mutfaklarda hazır ürün getirme konusunda denetleme yapacaktır. Hazır ürün getiren yarışmacı yarışmadan diskalifiye olacaktır. Mutfaklardaki kameralarda, yarışmacının hazır ürün getirmiş olduğunu gördüğünde direkt olarak yarışmayı bırakması istenecektir.
23. MALZEME VE EKİPMAN: Aksi belirtilmediği sürece, yarışmacılar malzemelerini ve portatif gereçlerini kendileri getirmelidir.
24. Her yarışmacıya yarışma organizasyonu tarafından yarışmadan önce yarışmacı numarası ve kartı verilecektir. Bu kart ve numarasına göre kayıtlar kabul edilmiş olacaktır.